Planlægning af alenerejser, fortsat

Jeg vil opridse, hvad jeg selv gjorde, da jeg begyndte at rejse alene for nu 13 år siden.

Som jeg skrev i et indlæg om Assisi, var det her min første solorejse gik til. Jeg huskede Assisi som et vidunderligt sted fra en familieferie og ville gerne derned igen. Da det var mit første forsøg, var det vigtigt at have en ramme for rejsen. Jeg kunne selvfølgelig booke et hotel, men begyndte at google “alene rejse Assisi”, “kurser i Assisi”, “meditation i Assisi” osv. – og fandt hurtigt frem til noget, som hedder Assisi Missionen https://www.assisimission.net/da/ . Denne forening organiserer bl.a. rejser til Assisi, med indlogering på et kloster, daglig undervisning i meditation og Frans af Assisis liv. Enkelte fællesture og masser af tid til at udforske på egen hånd. Jeg kontaktede den danske kvinde, Bente Wolf, som leder foreningen og kom med på sensommerens kursus i Assisi.

En vidunderlig måde at starte på.

Da jeg tog til Kina året efter, fordi min datter arbejdede derovre i et halvt år, ville jeg bruge ca. 25 dage derovre, for så var der tid til at rejse rundt i over 14 dage, inden jeg skulle mødes med hende. Eftersom jeg var interesseret i Tibet, men ikke ønskede at rejse til selve Tibet, fordi jeg havde læst mig til, at Lhassa efterhånden var ødelagt af kinesisk kultur, googlede jeg mig frem til, hvilke tibetanske provinser i Vestkina, jeg kunne besøge. Læste i Lonely Planet, at togrejser i Kina var overskuelige, så da jeg stod i Beijing, var det “bare” at hente togbillet til et døgns behagelig togrejse mod vest. Men du kan læse mere om dette HER for jeg kan se, at jeg bevæger mig ud af et sidespor.

Negative0-26-27(1)

Det, der er vigtigt for dig på en første rejse, det er måske at finde det indhold, som du gerne vil give din rejse. Interesserer du dig for yoga, acryl eller akvarelmaling, kunst, opera eller andet, så gå efter, hvad der findes i det land, du gerne vil besøge. Jeg ved, at der er mange undervisere, som afholder kurser i yoga og maling i Grækenland og Spanien. Berlin er f.eks. en by med et spændende teater- og kunstmiljø. Det er overskueligt at rejse dertil med bus, fly eller tog, overskueligt at booke et hotel. Prag er en anden spændende storby med et godt teater- og operaliv, også rimelig nem at komme til. Du kan google “teater opera i Prag”  og finde frem til de forestillinger, du gerne vil se, booke billetter over nettet, inden du rejser.

Hvis du ikke vil opholde dig inden for Europa er det samme fremgangsmåde: Google din interesse, det, du gerne vil lave – og der kommer masser af forslag. Da jeg rejste til Nepal første gang, vidste jeg, at jeg ville bruge noget af tiden på at lære mere om buddhismen, lære mindfulness meditation, som den er, mere oprindelig. På Jysk Rejsebureaus hjemmeside stødte jeg på deres Nepal side på tilbud om “Ophold på et kloster”. Da jeg så, hvad klostret hed, gik jeg til klostrets egen hjemmeside – og fandt tilbud om ophold (kost/ logi/ undervisning) halvt så dyrt som i Jysk Rejsebureau (se HER )

Nepal 321

     Nepal 330

Nepal 347

      Nepal 376

Nepal 378

             Nepal 387

Alle ovenstående fotos er fra et 10-dages kursus på Kopan Klostret 2010

Hoteller er nemme at booke i forvejen over nettet. Men når du rejser alene (og i det hele taget) er Airbnb en rigtig god mulighed. Deres hjemmeside er overskuelig. Du skal bare skrive, hvilken by, du vil være i, så kommer der masser af forslag i alle prisklasser, fra steder, hvor du bare lejer et værelse til hele boliger. Personligt synes jeg, at når jeg rejser alene, er det bedste bare at leje et værelse. Da det som regel er et værelse i en bolig, hvor udlejerne bor, giver det mulighed for en formidabel kontakt, som er meget anderledes end den, man får på et hotel. Nu ved jeg godt, at der går mere “bussiness” i det, at udlejerne ikke nødvendigvis har lyst til denne kontakt, men du vil kunne se i anmeldelserne, hvordan den enkelte udlejer opleves.

Specielt i Nepal har jeg følt mig næsten som en del af familien, og i Sarajevo oplevede jeg nogle helt utroligt hjælpsomme værter (læs HER  OG HER )

No automatic alt text available.581664_10200760887766133_1825440238_n

(dette er den nepalesiske airbnb set udefra – jeg mangler at finde fotos af familien på min lille bærbare – samt fra airbnb i Bosnien)

 

Udgivet af

Benthe

Jeg hedder Benthe Ladefoged Nielsen. Jeg er født i 1947. Tidligere psykoterapeut. Har været på pension siden 2012 og er derfor i den lykkelige situation, at en rejse på en måned eller halvanden ikke længere indebærer, at al ferien nu er opbrugt. Jeg vil gerne overbevise dig om, at det er enkelt, ligetil, ligegyldigt, hvor gammel du er. Og at det aldrig er for sent at rejse rundt uden sikkerhedsnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.